DOPING

Test for Dopingstoffer og -stimulanser, udgør en del af de produktspecifikke analyser i Lærkemærkets certificeringsprogram.

Kosttilskud kan indeholde dopingstoffer, som står på Den Internationale Dopingliste, også selvom det ikke fremgår af varedeklarationen. Det er derfor vigtigt, at du som forbruger er opmærksom på risikoen for at indtage doping i forbindelse med brug af kosttilskud. Videnskabelige studier har vist, at der blandt de mest populære sportsprodukter på markedet er  10-15% risiko for, at du som forbruger køber et forurenet produkt. Den risiko stiger til tæt på 50%, hvis det er et kosttilskud i tabletform (kilde: Team Danmark).

DOPING.png

DOPINGSTOFFER

Selvom der er testet for dopingstoffer, er der aldrig en 100% garanti for renhed, fordi det kun er muligt at analysere for kendte dopingstoffer og ikke for alle potentielle dopingstoffer. Men når du køber produkter, der er testet for stoffer på Den Internationale Dopingliste, er det dog muligt at minimere risikoen for at indtage et kosttilskud, der er forurenet med forbudte stoffer.

LÆRKEMÆRKET LÆGGER SIG FORAN LOVGIVNINGEN

Kosttilskud med Lærkemærket, opfylder krav, der ligger foran lovgivningen. Kravene udgøres af det, som vi kalder certificeringsprogrammet.

Certificeringsprogrammet er hermed mere striks end lovgivningen. 

SE CERTIFICERINGSPROGRAM HER